Blog

Er det beste DSLR-kameraet bedre enn det beste smarttelefon kameraet i dag? Kort sagt…ja, men det du bør vurdere er om det er nødvendig å kjøre Bugatti Veyron til butikken for å gjøre ukentlige matvareinnkjøp eller om en annen bil kanskje passer bedre? På samme måte, når du tar bilder av en bil ved hjelp av telefonen, er det veldig praktisk og kan produsere et langt overlegen kvalitetsbilde for 99,9% av befolkningen. Vi anbefaler å bruke en bil foto-apper som Autopix, fordi den vil guide deg til å finne riktig vinkel, avstand og belysning som gjør det enkelt å ta profesjonelle bil-bilder. En studie utført av Cornell University og ebay.com (2012) viste en tydelig sammenheng mellom økt salg ved bruk av gode bilder.

Les mer om forskning studien her: https://autopix.no/how-to-sell-more-cars-online/

Her er våre topp tips for å ta gode bilder av bruktbil:

1. Finn riktig vinkel

Bøy deg ned slik at kameralinsen er i hoftehøyde. En annen tommelfingerregel er at kameraet ditt bør være i samme høyde som førerens hodestøtte.

1-get the angle right

De fleste tar bilder fra sin egen høyde, noe som resulterer i at bilen ofte vil se mindre ut enn den faktisk er, noe som fører til et dårligere bilde, enn om du tar bilder i hoftehøyde. Med Autopix Smart Capture vil appen guide deg til å finne riktig vinkel på hvert bilde.

Swivel

Tips: Kjøp en stol uten rygg og med hjul slik at du kan svinge rundt bilen når du tar bilder. Dette vil hjelpe deg å finne riktig vinkel uten å få vondt i ryggen 🙂

2. Rengjør linsen

Mange glemmer å rengjøre kameralinsen før de tar bilder, noe som resulterer i uskarpe bilder. Det tar bare noen få sekunder å rengjøre linsen, og du kan bruke skjorten til å gjøre det. Pass også på at bilen er ren og ser bra ut.

3. Belysning

I foto er lys veldig viktig, eller man kan si at foto er lys. Mange tror at en solrik dag er perfekt for å ta bilder av et kjøretøy, men det fører vanligvis til for mye gjenskinn og overeksponering i bildene. En overskyet dag er mye bedre. Den gir jevnt lys uten gjenskinn og overeksponering i bildene dine.

Vi kan ikke alltid vente på en overskyet dag for å ta bilder, så her er noen tips rundt lys? Vårt første tips er å ikke fotografere direkte mot sollyset. Dette resulterer i overeksponering av bilen og forvrengt farge. Hvis mulig, finn et sted med jevn belysning, som for eksempel et parkeringshus. Hvis du fotograferer i et utstillingsrom, sørg for at lyset er bak deg når du tar bilder, og flytt bilen rundt slik at du aldri fotograferer mot lyset. Med Autopix Smart Capture så sier appen ifra når det er for mye eller for lite lys, slik at du kan gjøre de nødvendige justeringene før du tar bilder.

Ferrari

Protips: Ferrari Norges fotorigg med hvit LED-belysning og et hvitt halvgjennomsiktig laken for å få jevn belysning. Legg til svarte sidegardiner for ekstra dybde og effekt.

PROTIPS 1: Hvis du virkelig vil forbedre bildene dine, kan du kjøpe LED-belysning som har hvitt lys med 4-6000 kelvin (lysintensitet). Disse kan du vanligvis kjøpe i din lokale byggevarebutikk slik som Biltema ol. Det er to måter å bruke lysene på. Du kan enten peke dem mot taket i ca 45% graders vinkel, eller du kan montere dem over bilen slik som på bildet over. Du trenger 2-4 av disse, avhengig av størrelse og styrke på lysene. Til slutt trenger du et halv gjennomsiktig hvitt laken for å myke opp lyset, slik at du får jevn belysning ovenfra. (Se referanse bildet ovenfor.) Om du peker lysene mot taket må du ikke ha et laken, men det blir noe bedre da.

PROTIPS 2: Legg på svarte gardiner eller lignende på sidene for å få kule bilder. Du kan bruke alt fra hvitt til svart på sidene og baksiden, avhengig av hvilken effekt du ønsker.

PROTIPS 3: For interiørbilder kan du bruke et annet LED-lys som du plasserer høyt opp i en 45 graders vinkel for å gi enda mer belysning til interiøret. Plasser det i bakvinduet og ta bilder fra innvendige vinkler.

PROTIPS 4: Det er alltid bedre med mørkere bilder enn lysere bilder (overeksponering). Da har man mere å jobbe med i forhold til redigeringsjobben som skal gjøres.

4. Hold avstand

Det er bedre å stå litt lenger unna bilen enn for nærme. Bruk 2x kamera om du har det på telefonen. Mange tror de må ta bilder av bilen tett innrammet, men det er bedre å fange mer av omgivelsene og beskjære bildet senere. Hovedgrunnen til å stå lenger unna er å unngå at bildet ser skjevt og forvrengt ut. Sørg derfor for at du har en avstand på omtrent 3-5 meter fra bilen.

Keep distance

5. Bruk en bilfoto-app

car_phto_app

I 2020 lanserte vi vår Photo Guide i samarbeid med Toyota Norge for å hjelpe forhandlere med å ta bilder av riktig bilde-sekvens av bruktbil. Nå lanserer vi Smart Capture for å hjelpe brukere med å oppnå riktig vinkel, avstand og belysning av kjøretøyet. Vårt mål har alltid vært å gjøre det mulig for alle å ta profesjonelle bilder av en bil, og med Smart Capture hjelper vi deg med å gjøre nettopp det. Vi håper du liker Smart Capture, og som alltid ønsker vi å høre tilbakemeldingene dine slik at vi kan bli bedre og bedre.

Så nå kan du ta profesjonelle bilder av biler, og prøv gjerne appen vår gratis på https://autopix.no/app/

Recent Blog Posts

AI generert Bil Annonser med Scribe: Spar Tid og Penger!
AI generert Bil Annonser med Scribe: Spar Tid og Penger!
Enten du er en erfaren bilforhandler eller enkeltperson som ønsker å selge kjøretøyet ditt, kan prosessen med å lage...5
Effortless Ad Creation with Scribe: Save Time and Money on Your Vehicle Listings!
Effortless Ad Creation with Scribe: Save Time and Money on Your Vehicle Listings!
In today's fast-paced digital age, efficiency is key, especially when it comes to online advertising. Whether you're a seasoned...5
A guide to image size and aspect ratios
A guide to image size and aspect ratios
Image size and aspect ratios play a crucial role in creating captivating visuals for your website or other marketing...5